Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace trhů a odvětví II. (5EN551)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 5EN551 - Organizace trhů a odvětví II., Národohospodářská fakulta, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Oligopol s diverzifikovaným produktem (kap. 7.1), vlastní materiály v DS 2. Oligopol jako opakovaná hra (kap 6.5), vlastní materiály v DS 3. Vstupy na trh a obrana proti nim (kap. 8.4, 8.5) 4. Výzkum a vývoj – analýza rozhodování (kap. 9) 5. Ekonomie kompatibility a standardů (kap. 10) 6. Reklama a maximalizace zisku (kap.11) 7. Kvalita, trvanlivost a záruky (kap. 12) 8. Cenové strategie – hlubší pohled (kap. 13) 9. Marketingové strategie I (MS I): Balíčkování a vázaný prodej (kap. 14.1)10. MS II: Vytváření zdokonalených verzí a obchodní zastupování (kap. 14.2-3)11. Sledování, řízení a odměňování z pohledu informací, Problém principála a agenta (kap. 15)12. Rozptyl cen a teorie jejich vyhledávání(kap. 16)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni porozumět matematicky formalizovaným konceptům organizace trhů a odvětví; dále schopni budovat modely a aplikovat je na reálné tržní situace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSHY, O.Industrial organization : theory and applications.Cambridge:MIT Press, 1995.

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Ing. Martin Janíčko, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ing. Martin Janíčko, Ph.D.