Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační dovednosti (5IE333)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 5IE333 - Komunikační dovednosti, Národohospodářská fakulta, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Schopnost naslouchání a empatická odezva2. Komunikační techniky a. Cítíš, cítil, zjistilb. Důležité řeknou onic. Otázky – otevřené/uzavřenéd. výběrová otázkae. Otevírání dveříf. "Nepokradeš"g. Odvolávání na ušlechtilé principyh. Nerezolutní prohlášeníi. Změňte ALE na A j. Vyprávění příběhůk. Bludný kruh útok/obranal. "Co, jak a proč" v komunikacim. Jak kritizovat/chválit3. Řešení sporů a konfliktůa. Jednání s problémovými typy lidíb. Jak říct NE – obrana proti manipulaci4. Zvládání stresu a trémy5. Typologie osobnosti

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni se bez obtíží vyrovnat s nejrůznějšími komunikačními situacemi, jako je- řešit konflikty- zvládnout stres- odhadnout správnou komunikační strategii - bránit se proti manipulativnímu jednání.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCARNEGIE, D.Jak získávat přátele a působit na lidi.Praha:Talpress, 1993.80-85609-12-6ZHIERHOLD, E.Rétorika a prezentace.Praha:Grada, 2008.978-80-247-2423-2ZPEASE, A.Řeč těla : jak porozumět druhým z jejich gest, mimiky a postojů těla.Praha:Portál, 2001.80-7178-582-2ZKLAPETEK, M.Komunikace, argumentace, rétorika.Praha:Grada, 2008.978-80-247-2652-6

Požadavky

Na přednáškách bude honocena aktivní účast při diskusích a především zapojení se do praktického tréninku. Dále je požadována semestrální práce v rozsahu 5-10 stran na téma související s komunikací. Konkrétní téma si studenti po schválení mohou vybrat sami. Při hodnocení 4+ bude studentovi dána možnost vypracování zvláštní práce, jejíž úspěšné obhájení může vylepšit jeho známku na 3.

Garant

Ing. Hana Ondrušková

Vyučující

Ing. Hana Ondrušková