Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe investičního procesu (5IE365)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 5IE365 - Teorie a praxe investičního procesu, Národohospodářská fakulta, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- tradiční mikroekonomické modely investičního rozhodování založené na podmínkách dokonalé a nedokonalé konkurence,- behaviorální teorie a role institucí v investičním rozhodování,- modely vycházející z podmínek 20. století zaměřující se na problematiku lokalizačních a delokalizačních procesů, - moderní teorie analyzující globální investiční trendy a rozhodovací procesy v nadnárodních společnostech,- nástroje státní správy a samosprávy pro zvýšení investiční atraktivnosti realizované na nadnárodní, národní a regionální úrovni s důrazem na problematiku rozvoje podnikatelské infrastruktury a SME, využití fondů Evropské unie, spin-off firem a rizikového kapitálu a význam soft skills klíčových rozhodovatelů v podmínkách nejistoty, - nedílnou součástí kursu bude implementace moderních výukových prvků založených na bázi interaktivity, řízené diskuse a simulace tržních podmínek.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni využít teoretické poznatky vycházející z různých ekonomických směrů na aktuální problémy investičního procesu na nadnárodní, národní i regionální úrovni. Budou schopni zhodnotit význam lokalizačních faktorů investic, nástrojů využívaných státní správou i samosprávou pro přilákání nových investorů a udržení stávajících investorů vč. nástrojů vázaných na fondy Evrospké unie. Budou schopni využít poznatky pro konkrétní analýzu vhodnosti investic v České republice. Do výuky budou implementovány praktické poznakty vycházející ze zpracovaných případových studií i manažeských zkušeností investorů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZWOKOUN, R. -- TVRDOŇ, J. -- DAMBORSKÝ, M. -- PĚLUCHA, M.Přímé zahraniční investice a regionální rozvoj.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1736-0DLUKEŠ, M. -- JAKL, M.Podnikání v České republice.Praha:Oeconomica, 2012.978-80-245-1884-8DDamborský, M. a kol., Využití ekonomicko-matematických metod pro výuku regionálního rozvoje (dostupné na www.lokalizace.vse.cz), 2009

Požadavky

Předmět je zakončen ústní zkouškou. Při hodnocení 4+ (50-59 %) student ústní zkoušku opakuje a je znovu hodnocen.

Garant

Ing. Milan Damborský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Damborský, Ph.D.