Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská politika a sociální systémy v zemích Latinské Ameriky (5RE456)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 5RE456 - Hospodářská politika a sociální systémy v zemích Latinské Ameriky, Národohospodářská fakulta, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:- Úvod, Washingtonská úmluva, Latinská Amerika a parlamentní systémy.- Vliv konzervativních a liberálních koncepcí na vývoj některých zemí Latinské Ameriky.- Ekonomický dopad strukturálních změn v 80. letech.- Hospodářsko-politická koncepce Latinské Ameriky v 90. letech 20. století.- Integrace zemí Latinské Ameriky do světové ekonomiky (regionální integrace).- Sociální dopady liberalizačních procesů.- Instituce a demokratická konsolidace v Latinské Americe. - Strukturální reformy v Latinské Americe v posledním desetiletí.- Fiskální politika a rozvoj zemí Latinské Ameriky.- Státní dluh, politické cykly a kapitálové trhy v zemích Latinské Ameriky.- Daňové soustavy zemí Latinské Ameriky.- Stínová ekonomika v zemích Latinské Ameriky.- Aktuální hospodářský vývoj v zemích Latinské Ameriky.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- porozumět současnému vývoji mezinárodního obchodu, finančních systémů, daňových systémů a privatizačních procesů v Latinské Americe- chápat současnou socioekonomickou situaci v zemích Latinské Ameriky v kontextu jejich historie- popsat daňovou soustavu v zemích Latinské Ameriky - určit současné postavení zemí Latinské Ameriky v rámci světové ekonomiky- prezentovat současné aktuální otázky rozvoje států Latinské Ameriky

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLatin American economic outlook .Paris:Organisation for Economic Co-operation and Development, 2008.ISSN 2072-5159DBuxton, J., & Phillips, N. (1999). Developments in Latin American political economy: states, markets and actors. Manchester University Press.DMachinea, J. L., Serra, N., Hausmann, R., & United Nations. Economic Commission for Latin America. (2007). Visiones del desarrollo en América Latina. CEPAL.DSantiso, J. (2006). Latin America's Political Economy of the Possible: Beyond Good Revolutionaries and Free-Marketeers. The MIT Press.

Požadavky

V případě hodnocení 4+ mohou studenti znovu absolvovat test, který tak rozhodne mezi známkou 3 a 4.

Garant

Ing. Mgr. Jan Němec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Jan Němec, Ph.D.