Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář z veřejné správy a regionálního rozvoje (5RE502)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 5RE502 - Diplomový seminář z veřejné správy a regionálního rozvoje, Národohospodářská fakulta, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je založen na prezentaci a diskusích o vybraných odborných tématech týkajících se otázek veřejné správy, lokálního a regionálního rozvoje, financí územních samospráv, územním plánování a regionální politice, regionální analýze a dalších tématech z veřejné správy a regionálních studií.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- uplatnit základní poznatky o fungování veřejné správy, hospodářských prostorových vztazích a systémech, v nichž jsou z ekonomického hlediska podstatné územní procesy a použít metody a postupy územní ekonomické analýzy, které jsou předpokladem pro rozhodování hospodářských subjektů v rámci své závěrečné práce;- dokončit svou závěrečnou práci v souladu s formálními požadavky;- prezentovat výsledky vlastní výzkumné práce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSYNEK, M. -- SEDLÁČKOVÁ, H. -- VÁVROVÁ, H.Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce.Praha:Oeconomica, 2007.978-80-245-1212-9ZPETERKOVÁ, J.Tvorba diplomové práce.Praha:Oeconomica, 2004.80-245-0776-5ZECO, U.Jak napsat diplomovou práci.Olomouc:Votobia, 1997.80-7198-173-7DČSN ISO 690 - Informace a dokumentace - pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů : česká technická norma.Praha:Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011.DLIŠKA, V.Zpracování a obhajoba bakalářské a diplomové práce.Praha:Professional Publishing, 2008.978-80-86946-64-1DMetodika pro psaní bakalářských a diplomových prací na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze, ZEMAN, K., VŠE-NF, 2003

Požadavky

Při hodnocení 4+ měl student maximálně 3 neomluvené absence na cvičeních, sestavil a odprezentoval projekt své diplomové práce (včetně rešerše literatury) na zadané téma a získal alespoň 50 % bodů ze závěrečného písemného testu. Následně student absolvuje opravný test a v případě skóre nad 60 procent z tohoto opravného testu získavají studenti hodnocení podle počtu dosažených bodů, v opačném případě bude hodnocení 4.

Garant

doc. Ing. Martin Pělucha, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Martin Pělucha, Ph.D.