Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy údržby PC a počítačové bezpečnosti (U085)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu U085 - Základy údržby PC a počítačové bezpečnosti, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod, organizační záležitosti, případné upřesnění osnovy. Možnosti připojení notebooků k bezdrátové síti, výpočetní technika na VŠE. (dotace 0/0)2.Pojetí počítačové bezpečnosti, základní pojmy, možnosti běžného uživatele pro zabezpečení počítače a dat. (dotace 0/0)3.Desatero počítačové bezpečnosti: mj. základní bezpečnostní pravidla, obrana proti mailwaru a počítačovým útokům. (dotace 0/0)4.Desatero počítačové bezpečnosti: mj. bezpečnost pohybu na internetu a užívání internetových služeb, bezpečnost hesel. (dotace 0/0)5.Antivirové programy, jejich vlastnosti a princip funkce. Běžné odvirování počítače. (dotace 0/0)6.Pokročilé odvirování počítače pomocí záchranného antivirového CD.Stažení, vypálení, spuštění CD a vyčištění počítače. (dotace 0/0)7.Problematika a možnosti obnovy smazaných souborů. Použití nástroje Recuva. Šifrování. Symetrické šifrování. Asymetrické šifrování. Bezpečnost šifrování. Možnosti šifrování. (dotace 0/0)8.Šifrování. Symetrické šifrování. Asymetrické šifrování. Bezpečnost šifrování. Možnosti šifrování. (dotace 0/0)9.Šifrování souborů kontejnerovým šifrováním. Použití nástroje VeraCrypt. (dotace 0/0)10.Správa hesel pomocí nástroje KeePassX. (dotace 0/0)11.Zálohování dat, vestavěné zálohování ve Windows 7, 8, 8.1. (dotace 0/0)12.Zálohování/synchronizace pomocí nástroje FreeFileSync. (dotace 0/0)13.Soukromí a anonymita versus Internet. Možnosti anonymizace a posílení soukromí. (dotace 0/0)14.Další možnosti zabezpečení počítače a dat. Závěr kurzu. (dotace 0/0)

Získané způsobilosti

Absolvent tohoto kurzu by měl být schopen adekvátně zabezpečit svůj počítač i data vůči nejběžnějším hrozbám pomocí vhodných technik a nástrojů. Měl by těmto technikám a nástrojům rozumět, chápat, k čemu slouží, před čím je chrání a jak.

Literatura

DenOd-doMístnostVyučujícíTypČetnostKapacitaČtvrtek12:45-14:15JM 360 (JM)M. DočekalCvičeníKaždý týden20

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Michal Dočekal

Vyučující

Ing. Michal Dočekal