Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie konstrukcí I (FA-1M1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-1M1 - Teorie konstrukcí I, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vytvořit představu o chování stavebních konstrukcí z pohledu statického působení. Oblast zkoumání je omezena na nejjednodušší typy prutových konstrukcí.

Osnova

úvod do problematiky stavební mechaniky,základní pojmy a terminologie, rovinné soustavy sil, zatížení stavebních konstrukcí, příhradové staticky určité konstrukce, analýza vnitřních sil na rovinných nosnících, průřezové charakteristiky nosníku, složené rovinné nosníkové soustavy, základní předpoklady a pojmy nauky o pružnosti

Literatura

Petříčková, M.: Stavební mechanika I – e-learningová podpora (CS)Frey, F. : Analyse des structure at milieu continus Polytechniques at universitaires romandes, Lausanne, 1990 (FR)Petříčková, M.:Stavební mechanika. Přednáškové prezentace. VUT FA, 2005 (CS)Sandaken, B.N., Eggen, A.P.: Die konstruktivem Principen der Architektur, Birkhäuser Verlag, Berlin, 1994 (DE)Kolendowicz, T.: Stavební mechanika pro architekty, SNTL,Praha, 1984 (CS)Kadlčák, J.,Kytýr, J.: Statika stavebních konstrukcí I., VUTIUM,1998 (CS)Šmiřák, S.: Pružnost a plasticita I., CERM, Brno,1999 (CS)Kylián, J.: Stavební mechanika a statika I.,II., skriptum FA VUT Brno (CS)

Požadavky

Požaduje se znalost matematiky a fyziky na úrovni středoškolského vzdělání.

Garant

doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D.