Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektonická kritika (FA-AKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-AKR - Architektonická kritika, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kritické posouzení arch. děl naší současné architektonické praxe.

Osnova

1. Potřeba a vznik AK,Fce arch. kritiky,, význam osobnosti hodnotitele2. Kriteria hodnocení, přímá a nepřímá vazba, primerní a sekundární tok informací3. Model AK,předmět a objekt AK4. Požadované vlastnosti AK. Dobrovolnost výběru temat, aktuálnost a pružnost jejich zpracování5. Konsultace k výběru objektu kritického posouzení6. Klíčová slova, theze7. Individuální konzultace ,prohloubení textové části8. Prohloubení základních tezí,, důraz na autorský přístup a subjektivní charakter hodnocení9. Formy literární prezentace10. Určení rozsahu a způsobu prezentace11. Individuální korekce grafického doprovodu, výběr příloh12. Odevzdání elaborátu, hodnocení13. Kolektivní oponentce,, závěry.

Literatura

Soutěžní řád ČKA (CS)G.W.F. Hegel: Estetika (CS)Umberto Eco: Dějiny krásy, dějiny ošklivosti (CS)Kenneth Frampton: Moderní architektura (CS)J.Drápal,sborník RUV:Stavba jako obraz,socha,báseň,symfonie (CS)

Požadavky

Znalost části přednášek TEA, KA , arch atelier ZAN, 2 a 3 roč., studium doporučené literatury

Garant

doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc.