Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro středně pokročilé I (FA-BA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-BA3 - Angličtina pro středně pokročilé I, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento kurz na úrovni B1 (střední pokročilost) je zaměřen na opakování klíčové gramatiky, která se probírala v BYA1 – BYA4. Tuto gramatiku testuje zkouška BY51 jak přímo, tak v části konverzační a písemné. Studenti také pracují na svých schopnostech poslechu a mluvení, rozšiřují si slovní zásobu, což je důležité pro BY51. Procvičování specifických úkolů na zkoušku BY51 je však ponecháno až na BYA6 a lekce v BYA5 budou mít podobnou formu jako lekce v kurzech BYA1 - BYA4. Pokud jste spokojeni se svou úrovní gramatiky a vaším hlavním zájmem je příprava na zkoušku BY51, měli byste pravděpodobně absolvovat BYA6. BYA5 se zaměřuje na opakování toho, co byste měli znát a na zlepšení přesnosti.

Osnova

1. 1A present simple and continuous / food and restaurants2. 1B past simple and continuous / sport3. 1B past simple, continuous and perfect / narratives4. 1C future forms /family5. 1C personality / reflexive pronouns6. 2A present perfect / numbers7. .2A present perfect and past simple/ money8. 2B present perfect continuous / strong adjectives9. 2C comparatives and superlatives10. 2C transport and travel11. 3A must, have to and should/ manners12. 3B must, may, might, can’t (deduction) / describing people13. 3C can, could, be able to/ -ed and –ing adjectives

Literatura

C.Oxenden, Ch.Latham-Koenig: New English File – Intermediate (EN)aktuální literatura a texty související s tématem

Požadavky

Výstupní úroveň A2+ nebo B1. Studenti by měli umět používat minulý a přítomný čas (včetně předpřítomného času) v běžné komunikaci, a také budoucí čas pro vyjádření plánů. Měli by umět tvořit otázky, poskytovat osobní informace, rozumět spisovné angličtině týkající se známých témat. Měli by také umět srovnávat věci pomocí přídavných jmen, zvládnout základní podmínkové věty, používat počitatelná/nepočitatelná podstatná jména a některá modální slovesa. Měli by zvládnout jednoduchou komunikaci v obchodech, restauraci nebo při cestování. Měli by umět používat: předpřítomný čas k vyjádření zážitků a také popisovat dlouhodobé a krátkodobé situace ze svého života, používat modální slovesa k vyjádření povolení a povinnosti v souvislosti s pravidly a chováním, pasivní formy k vyjádření procesů, původů a materiálů, budoucí tvary při předvídání a plánování akcí v budoucnosti a podmínkových vět k vyjádření možných budoucích situací a obecných teoretických možností.

Garant

Ing. arch. Jan Kratochvíl

Vyučující

Ing. arch. Jan Kratochvíl