Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomní projekt modul M5 (FA-DP5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-DP5 - Diplomní projekt modul M5, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je na zvoleném tématu samostatnou prací ve formě urbanistické studie presentovat ve všech významných souvislostech problematiku města /nebo urbanizované krajiny/, vyhodnocením průzkumů a analýz nalézt hlavní problémy související se zadáním, stanovení priorit pro vlastní koncept prostorového a funkčního uspořádání, správná adjustace výsledného řešení v grafické i digitální podobě s podpůrnou argumentací pro obhájení návrhu, přesvědčivá forma presentace.

Osnova

Obvyklý obsah a osnova diplomní práce:Analytická částSchémata širších vztahů 1:20 000Analýzy řešeného území Problémový výkres 1:5000, 1:2000 Fotodokumentace, textová část analýz, závěry pro koncept, teoretická východiska rešerše -příkladyKonceptuální částNávrh funkčního využití 1:10 00 /event. 1:5 000/Návrh dopravního řešení 1:10 00 /event. 1:5 000/Hlavní výkres, situace 1:2 000 /event. 1:1 000/ Schéma všech druhů dopravy a obsluhy, situace 1:2 000Vybrané fragmenty veřejných prostor, situace 1:1 000 /event. 1:500/Vybrané fragmenty veřejných prostor, prostorové vyjádření /různé techniky/Srovnání stávajícího a navrhovaného prostoru v perspektivních zákresechCharakteristické detaily úprav, začlenění malé architektury, staveb a mobiliáře - dle vlastní volby Průvodní texty argumentace, bilanceCD -PowerPoint prezentace, soubory dle legendy

Literatura

Karel Kuča; Města a městečka v Čechách na Moravě a ve Slezsku (CS)Christian Norberg-Schulz; Genius loci (1994) (CS)Jan Gehl &1; Život mezi budovami (1998) (CS)Gehl, J. , Gemzoe, L. : Nové městské prostory. (CS)Camillo Sitte; Stavba měst podle uměleckých zásad (1889) (CS)Léon Krier; Architektura – volba nebo osud (2001) (CS)Jiří Hrůza, Jiří Zajíc: Vývoj urbanismu I.a II.díl (CS)Dieter Prinz: Staedtebau , Band 1 a Band 2 (DE)Specifické odborné časopisy odpovídající tématu zadání doporučené vedoucím práce (CS)

Požadavky

Diplomová práce je završením studia magisterského studijního programu, pro zahájení prací na diplomové práci musí mít řádně ukončeno magisterské studium a úspěšně složené státní zkoušky.

Garant

doc. Ing. arch. Karel Havliš

Vyučující

doc. Ing. arch. Karel Havliš