Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny architektury IV (FA-DR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-DR4 - Dějiny architektury IV, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Dejiny architektúry IV Neznámý 04.07.2020 14:11 3

Další informace

Cíl

Postupné prohloubení znalostí a schopností samostané práce s historickými fakty. Orientace v souvislostech vývoje 19. století.

Osnova

Nové tendence ve vývoji architektury na přelomu 18. a 19. stoletíKlasicismus a empír, předpoklady vzniku, návaznost na historii a tvaroslovíEvropské památky klasicismu Klasicismus Anglie, AmerikaKlasicismus a empír v českých zemíchRomantismus 19. stoletíRomantismus v příkladech evropské architekturyRomantismus v českých zemíchNové konstrukce a materiály 19. stoletíArchitektura historismu - EvropaArchitektura historismu - České zeměChicagská školaOdkaz 19. století

Literatura

M. Benešová : Česká architektura v proměnách dvou století (CS)Doporučené aktuální přednášky

Požadavky

Nutná orientace v historických obdobích starověku, středověku, novověku, znalost odborného názvosloví a schopnost samostatné práce s odbornou literaturou.

Garant

doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc.

Vyučující

doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc.