Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny architektury V (FA-DR5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-DR5 - Dějiny architektury V, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na základě doposud získaných vědomostí umět se dobře orientovat v dějinném přehledu a na základě získaných poznatků umět hledat inspirační zdroje pro současnost.

Osnova

Architektura secese, úvod, tvaroslovíA. Gaudí, O. Wagner a příklady evropské a české seceseArchitektonické teorie a programy na počátku 20. stoletíNové směry moderní architektury, evropské příkladyIndividualistická modernaEvropský funkcionalismusArchitektura funkcionalismu čs.Tradicionální architektura v Evropě a USATradicionální architektura v českých zemíchVývojové tendence v architektuře po 2. světové válceSvětová architektura po 2. světové válce - 1Světová architektura po 2. světové válce - 2Vývoj české architektury po 2. světové válce

Literatura

R. Huyghe: Larousse: Umění nové dobyDoporučené aktuální přednášky

Požadavky

Znalost architektonického názvosloví, schopnost samostatné práce, orientace v daném tématu a schopnost tvorby závěrů na základě vlastního úsudku.

Garant

doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc.

Vyučující

doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc.