Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafické techniky (FA-EGRT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-EGRT - Grafické techniky, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Bližší seznámení se s jednotlivými klasickými grafickými technikami a jejich možnostmi, se zřetelem k jejich možnému alternativnímu použití k prezentaci architektonických prací. Východiskem je zvládnutí jednoduchých technik a jejich možnosti vzhledem k použití barev a jejich možné výměny (linoryt, monotyp). Studium vlivu barvy a její vzájemné kombinace na výraz konečného obrazu. Způsoby tvorby monotypu pomocí zmnožování tisku z malé raznice, jeho úprav a jeho výrazové možnosti. Přechod ke složitějším grafickým technikám - hlubotisku. Posouzení možnosti klasického grafického vyjádření v souvislosti s grafikou počítačovou a možnosti a vhodnost jejich kombinace.

Osnova

Teorie - vývoj a možnosti jednotlivých tiskových technik.Teorie -a zadání cíle úkolů.Kresebná přípravaTechnika linorytu a její zvládnutíTeorie barev a jejich funkce v graf.technikáchTisk -linoryt / z jedné matrice /.Tisk -linoryt / z jedné matrice /.Tisk -linoryt / z jedné nebo více matric /.Tisk -linoryt / z jedné nebo více matric /.Hlubotisk -suchá jehlaHlubotisk -suchá jehla - tiskMonotypMonotyp

Literatura

odborné architektonické časopisy

Požadavky

Nejsou nutné žádné specifické znalosti pro zvládnutí předmětu.Ku prospěchu věci slouží trvalý zálem o výtvarné umění, kulturu a kulturní dění všeobecně.Zkušenosti z předchozích cvičení v kresbě mohou urychlit progresi osvojování cílových znalostí.Duležitý je zájem o předmět, schopnost koncentrace, případně jistá míra výtvarného nadání.

Garant

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.