Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geodézie a kartografie (FA-GEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-GEK - Geodézie a kartografie, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poznání problematiky geodézie a kartografie.

Osnova

Úvod do kartografie. Vývoj světové kartografie.Matematická kartografie. Kartografická díla, druhy, dosah.Teorie kartografického jazyka.Kartografická generalizace. Kartometrie.Světová a státní mapová díla.Geografické informační systémy. Katastr nemovitostí.Úvod do geodézie. Zemské těleso. Měřicí a souřadnicové systémy.Geodetické základy. Měření úhlů, délek a polohopisu. Vytyčování polohy.Výšková měření.Vytyčování výšek a svislic. Příčné řezy. Kubatury.Podklady pro ÚP a přípravu staveb. Geodetická část stavebního objektu.Zaměřování budov a geodetická dokumentace památkových objektů.Fotogrametrie – projekce, snímkování, vyhodnocení snímků.Využití fotogrametrie v urbanismu, architektuře a památkové péči.

Literatura

Brychta : Geodézie - Praktická výuka II 2005 - (CS)Brychta : Geodézie - Praktická výuka II (CS)Ryšková, Werner : Geodézie pro architekta (CS)Vitásek J, Novosád Z.: Geodézie I? Akad. nakladatelství CERM, (CS)Ryšková, Verner: Geodézie pro architekta (CS)ČSN 013419, ISO 7078, a další z řady 7304.. (CS)

Požadavky

1)Orientace v mapových podkladech s vrstevnicemi2)Základní znalosti z matematiky

Garant

Ing. Jaroslav Štikar

Vyučující

Ing. Stanislav Mikeš