Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostor a tvar (FA-KOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-KOV - Prostor a tvar, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je analyza kategorii architektonické kompozice v souvislosti s prostorem a architektonickým tvarem ve prospěch prohloubení poznání koncepce architektonického díla.

Osnova

Historie managementu.Přístupy k managementu I.Přístupy k managementu II.Empirický management.Analýzy pro podporu manažerského rozhodování.Úvod do lineárního programování.Metody časového plánování.Rozhodovací metody a modely.Práce s informacemi.Zadání a vypracovávání zpráv.Zásady pro překonávání problémů.Motivační techniky a jejich nácvik.Projektový management.

Literatura

Jackson, P.: Folding techniques for designers - Laurence King Publishing Ltd., 2011Jackson, P.: Cut and fold techniques for pop-up designs - Laurence King Publishing Ltd., 2014Buri, H. U.: Origami - Folded plate structures - Ecole polytechnique fédérale de Lausanne - 2010Aranda, B.: Tooling (Pamphlet Architecture) - Princeton Architectural Press, 2006Lynn, G.: Folding in Architecture (Architectural Design Profile) - John Wiley & Sons, 2004Vyzoviti, S.: Folding architecture: Spatial, Structural and Organizational Diagrams - BIS Publishers, 2004Vyzoviti, S.: Supersurfaces: Folding as a Form Generation Method in Architecture - BIS Publishers, 2006Pottmann, H.: Architectural Geometry – Bentley Institute Press, 2007

Požadavky

Znalost základních a pomocných kompozičních kategorii. Symetrie, rytmus, kontrast, modul, proporce, měřítko, světlo, barva, optické klamy a iluze...

Garant

doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D.