Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezi městem a domem (FA-MMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-MMD - Mezi městem a domem, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Komplexní výuka problematiky stavby města v různých měřítcích a souvislostech demonstrovaná osobní zkušeností haptického vnímání a poznávání konkrétních staveb v jejich prostředí provedená formou odborné exkurze do jednoho z evropských států se silnou architektonickou tradicí. Součástí je i seznámení se s kulturou a historií dané země respektive místa.

Osnova

1. Mezi městem a domem2. Evropa – státy - regiony3. Země a jejich metropole4. Genius loci5. Město a topografie6. Bydlení ve městě7. Města I. /výběr měst8. Města II. / výběr měst9. Dům I. / výběr staveb10. Dům II. / výběr staveb11. Osobnosti architektury I.12. Osobnosti architektury II.13. Závěrečný seminář

Literatura

KYNČL, J. 39, Bydlení ve městě. Brno: ERA, 2005. 244 s. ISBN: 80-7366-039- 3. (CS) Norberg-Schulz C.: Genius loci, Odeon, Praha 1994, ISBN: 80-207-0241-5 (CS)Valena T.: Město a topografie, Národní technické muzeum Praha, Praha 1991 (CS)

Požadavky

Předpokladem k úspěšnému zvládnutí předmětu je absolvování předmětů předešlého studia, které zvýrazňují logiku a hierarchii nezbytných informací a zkušeností pro práci tvůrčího architekta.

Garant

prof. Ing. arch. Ivan Ruller

Vyučující

prof. Ing. arch. Ivan Ruller