Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské minimum pro majitele architektonické kanceláře (FA-MMI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-MMI - Manažerské minimum pro majitele architektonické kanceláře, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty základním aspektům manažerského chování tak, aby se stali rovnoprávnými partnery při vyjednávání a dohadování zakázek a nabídnout jim přehled manažerských technik potřebných pro vedení lidí a řízení architektonické kanceláře.

Osnova

Historie managementu.Přístupy k managementu I.Přístupy k managementu II.Empirický management.Analýzy pro podporu manažerského rozhodování.Úvod do lineárního programování.Metody časového plánování.Rozhodovací metody a modely. Práce s informacemi.Zadání a vypracovávání zpráv.Zásady pro překonávání problémů.Motivační techniky a jejich nácvik.Projektový management.Principy managementu rizika.

Literatura

Lukášová R., Nový I., Organizační kultura, Grada Praha, 2004 (CS)Koontz H., Weihrich H., Management, Victoria Publishing Praha 1993 (CS)Brooks I., Firemní kultura, Computer Press Brno, 2003 (CS)Donnelly J.H., Gibson J.L., Ivancevich J.M., Management, Grada Praha, 2002 (CS)

Požadavky

praxe v architektonické kanceláři jako motivační aspekt ke studiu managementu.

Garant

doc. Ing. Jan Lojda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Lojda, CSc.