Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování staveb (FA-NSU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-NSU - Navrhování staveb, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

prokázat znalosti absolventa bakalářského studijního programu v oblasti všech specializovaných typologií navrhování staveb : obytných, veřejných, výrobních, rekonstrukcí památek, interiéru a výstavnictví.

Osnova

Státní závěrečná zkouška v BSP se koná v 8. semestru a člení se na tyto čtyři části :a) ústní zkouška z Navrhování staveb,b) ústní zkouška ze Stavitelství,c) ústní zkouška z  Teorie, vývoje a dějin architektury a urbanismu,d) obhajoba bakalářské práce.Státní zkouška probíhá v jednom termínu, dle časového plánu akademického roku 2008/2009. Rozdělení studentů k jednotlivým komisím a na konkrétní termíny bude zveřejněno 30 dní před konáním zkoušky.Obsah zkoušekNavrhování stavebzkouška obsahuje otázky z typologie I - obytné stavby, typologie II a III - veřejné stavby, typologie IV - průmyslové stavby, typologie V - zemědělské stavby , z rekonstrukcí památek a interiéru a výstavnictví.Teorie, vývoj a dějiny architektury a urbanismuzkouška obsahuje otázky z teorie architektury, teorie urbanismu, vývoje a dějin architektury a urbanismu.Stavitelstvízkouška obsahuje otázky ze stavitelství, stavební fyziky a TZB, nosné konstrukce

Literatura

ernst neufert : navrhování staveb (CS)související normy a vyhlášky (CS)

Požadavky

ke státní zkoušce se hlásí student po úspěšném absolvování všech typologických disciplin. získal znalosti v základech obecné typologie, navrhování obytných staveb, staveb přechodného ubytování,veřejných staveb zhlediska architektonického, provozního a dispozičního. dále se seznámil se zásadami navrhování staveb průmyslových od širších územních vztahů přes výrobní závod, výrobní objekt až po pracovní prostředí a průmyslový interiér.seznámil se s problematikou zemědělské a ostatní výroby vyplývající z technologií živočišné a rostlinné produkce, navazujícími aktivitami, venkovským prostorem a životním stylem, při respektování hodnot prostředí, tvorby a ochrany krajiny; dále s metodami ochrany a památkové péče, se způsobem obnovy, zachování a nového využití kulturních památek. orientuje se v oblasti interiérové tvorby chápané nejen jako tvorba architektonického prostoru, ale i detailu dokladujícího kvalitu architektonického díla.

Garant

doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D.