Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní stavitelství II (FA-PS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-PS2 - Pozemní stavitelství II, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšíření znalostí o hlavních nosných konstrukcích, jejich funkci, skladbě a prvcích. Poznání jejich návaznosti na doplňkové konstrukce, technologii a ekonomiku. Znalost řešení konstrukcí zastřešení, konstrukcí kombinovaných a zvláštních. Rozšíření zkušeností na komplexní architektonické a konstrukční navrhování.

Osnova

1) Zemní práce, hydroizolace proti vodě2) Základové konstrukce staveb I – Základová půda a hloubka založení3) Základové konstrukce staveb II – Plošné základy4) Zastřešení budov I – Úvod, přehled, konstrukční a technické požadavky.5) Zastřešení budov II – Krovy střech a věží – 1. část6) Zastřešení budov III – Krovy střech a věží – 2. část7) Zastřešení budov IV – Vikýře. Podkroví.8) Zastřešení budov V – Kombinované a zvláštní9) Konstrukční systémy V - Dřevěné10) Konstrukční systémy VI - Kovové11) Konstrukční systémy VII – Kombinované a zvláštní12) Základové konstrukce staveb III – Hlubinné základy13) Nosné a nenosné části budov a jejich vzájemné vazby. Dilatace.

Literatura

Neufert : Navrhování staveb (CS)Witzany a kol.: KPS 20 - Základy, spodní stavba, hydroizolace spodní stavby, dilatace, schodiště (CS)Hykš a kol.: Schodištia (SK)Sedláčková, Kratochvílová : Pozemní stavitelství (CS)Matoušková : Pozemní stavitelství (CS)ČSN - řady 01.... a 73.... (CS)Stavební katalog ABF (CS)Odborné časopisy : Stavitel, Stavba, Materiály pro stavbu, Architectural Review, Architecture et Technique, Detail (CS)Učební texty lektora

Požadavky

Znalosti v rozsahu výuky tohoto předmětu z předchozího semestru. Základní znalosti z typologie a řešení architektonické dispozice. Základní znalosti o statickém návrhu konstrukčních částí.

Garant

Ing. Petr Suchánek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Suchánek, Ph.D.