Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Realizace staveb, podnikání a finance (FA-RES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-RES - Realizace staveb, podnikání a finance, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s podnikatelskými a finančními aktivitami v úrovni projekčních kanceláří a v úrovní investiční výstavby.

Osnova

Investiční procesy a vztahy 2. Financování investic2. Dokumentace staveb 3. Technologie staveb II. (objekty a celky)4. Příprava staveb5. Typy časových plánů6. Principy obstarávání a financování zařízení staveniště7. Projektový management8. Management rizika a dokumentační a konfigurační management9. Principy podnikání, typy analýz, business plán10. Daňové systémy a daně11. Základy nákladového a manažerského účetnictví 12. Banky a finance, bankovní produkty a deriváty13. Základy finančního řízení podniku

Literatura

Frková J. Malé a střední podnikáníČVUT Praha, 2004 (CS)Management a projektový management ve výstavběČKAIT Praha; 2003 (CS)Němec V., Projektový managementGrada, 2002 (CS)Ševčík A., Bankovnictví I, ESF MU 2002 (CS)Matějka-Mokrý-Randula, Management projektů spojených s výstavbou.ČKAIT Praha, 2001 (CS)Porter M. E. Konkurenční strategie, Victoria publishing Praha 1994 (CS)

Požadavky

Je třeba všeobecné znalosti z oblasti makro a mikro ekonomie a znalost stavebních konstrukcí minimálně v rozhsahu dvou semestrů předmětu pozemní stavitelství plus znalosti z bakalářského studijního programu a znalosti získané v praxi.

Garant

doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Lojda, CSc.