Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika budov I (FA-TB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-TB1 - Technika budov I, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení studenta se sanitárními a elektrotechnickými instalacemi v budovách, jejich technickými možnostmi, podmínkami pro umístění a vedení v budovách a vazbami na architektonický návrh, stavební konstrukce a dispoziční řešení.

Osnova

Přednášky 1. Úvod, technické a hygienické místnosti, zařizovací předměty2. Dešťová a splašková kanalizace, přípojky, způsob vedení instalací3. Odvodnění střech a zpevněných ploch, využití a likvidace srážkových vod, bazénové hospodářství, sauna4. Vodovody v budovách-materiály, princip návrhu, vedení instalací v budovách, rozvody pitné, užitkové vody, požární vodovod5. Příprava TV, zásobování plynem, plynovodní přípojky, domovní plynovod, plynové spotřebiče6. Elektrické instalace, ochrana budov před účinky blesku, umělé osvětleníSemináře1. Úvod, zadání seminární práce, korekce podkladů2. Hygienické místnosti, sauna3. Zařizovací předměty, odpadní a připojovací potrubí-řešení půdorysu4. Odpadní a připojovací potrubí-řešení v rozvinutém řezu5. Svodné potrubí splaškové kanalizace 6. Vodovod: dešťová kanalizace, návrh retence a vsaku dešťových vod 7. Příprava teplé vody, systém využití srážkové vody 8. Kontrola práce, závěrečná korekce části kanalizace9. Domovní vodovod, řešení v půdorysu a v řezu 10. Domovní plynovod, půdorys a izometrie11. Domovní elektroinstalace, koncepční návrh elektrických zařízení12. Kontrola práce, závěrečná korekce části vodovod a plynovod13. Návrh hromosvodu, technická zpráva

Literatura

Lhotáková:Technická zařízení budov (CS)Lhotáková,Z.: Technická zařízení budov I (CS)Příslušné normy a předpisy uváděné ve cvičeních a přednáškách (CS)Pokorný - Bystřický: Technická zařízení budov (CS)Kucbel, Fiala, ondroušek: Technické zariaděnia budov II (SK)Lhotáková Z., trnková K.: Nové trendy v koupelnách (CS)příslušné předpisy a normy uváděné na cvičeních (CS)lhotákova Z.,Trnková K.: kuchyně (CS)firemní literatura (CS)

Požadavky

Schopnost tvorby technické dokumentace, znalosti o stavebních konstrukcích a konstrukčních systémech, znalosti o typologii staveb

Garant

Ing. Jiří Svoboda

Vyučující

Ing. Jiří Svoboda