Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Typologie II - veřejné stavby (FA-TY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-TY2 - Typologie II - veřejné stavby, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat informace o základních typologických principech veřejných staveb, jejich historickém vývoji a aktuálních trendech a tyto získané informace umět vhodným způsubem aplikovat v ateliérové výuce a následně při projekční praxi.

Osnova

- muzea- galerie- církevní stavby I.- církevní stavby II.- pracovní prostředí, pracovní místo- administrativní budovy- školské stavby, pro předškolní mládež, základní , odborné a speciální- vysoké školy- sportovní stavby I.- sportovní stavby II.- prodejní plochy- handicap- aktuální téma

Literatura

Neufert E.: Navrhování staveb (CS)Pearman H.: Contemporary World Architecture (CS)Zelenková J.: Občanské stavby-stavby školské (CS)Rybářová D.: Občanské stavby-typologie školských staveb (CS)Moráň M.: Občanské stavby-stavby pro administrativu a obchod (CS)Paroubek J.: Občanské stavby-stavby pro tělovýchovu a sport (CS)Maxa M.: Stavby bez bariér-výstavba pro osoby se sníženou schopností pohybu (CS)Žalmanová P.: Projekt handicap - "Gemini" (CS)Vyhláška č. 268/2009 Sb. OTP (CS)

Požadavky

Znalosti z předmětu Typologie I obecná typologie a typologie obytných staveb

Garant

Ing. arch. Vítězslav Nový

Vyučující

Ing. arch. Vítězslav Nový