Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urbanismus V - územní plánování (FA-UR5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-UR5 - Urbanismus V - územní plánování, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s principy územního plánování, jeho metodami a legislativou, s po-stupem přípravy, zpracováním a schvalováním územně plánovací dokumentace.

Osnova

Úvod do územního plánování (pojetí,systém,legislativa, státní správa).Území a jeho regulace.Průzkumy a rozbory.Nástroje územního plánování (ÚPP,ÚPD,územní rozhodnutí ).Zpracování ÚPD.Hodnocení urbanistického návrhu.Zásady územního plánování města.Zásady územního plánování venkovských sídlech.Nároky na rozvoj území - zásady bilancování.Participace veřejnosti.Informace o území - statistika, ISÚ, geodezie a kartografie.GIS.Technické požadavky v území

Literatura

Maier, K.: Územní plánování, ČVUT, Praha, 1997 (CS)Internet: www.mr.cz,, www.uur.cz (CS)Maier, K. – Řezáč, V.: Ekonomika v území, Urbanistická ekonomika a územní rozvoj, ČVUT, Praha, 1997 (CS)Zásady a pravidla územního plánování, VÚVA, Brno, 1984 (CS)Vyhláška Ministerstva pro místní rozvoj č. 131/1998 Sb. o územně plánovacích podkladech a územně plánovací dokumentaci (CS)Zákon č. 50/1976 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve smyslu pozdějších předpisů (CS)

Požadavky

Znalosti základů architektury a urbanismu. Znalost vývoje a stavby měst. Základní znalosti soudobého urbanismu. Orientace o navazujících disciplinách.

Garant

prof. Ing. arch. Jan Koutný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. arch. Jan Koutný, CSc.