Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná tvorba I (FA-VT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-VT1 - Výtvarná tvorba I, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí kresby jako prostředku k abstraktnímu budování objemů a prostorů viděných i hledaných.Zvládnutí a pochopení čáry jako základního prostředku kresby.Zvládnutí a pochopení proporcí a jejich vzájemných vztahů pro abstrakci zaznamenávaného objemu a prostoru.Zvládnutí a pochopení funkce stínu pro vyjádření zaznamenávaného objemu a prostoru.Zvládnutí a pochopení lineární perspektivy pro vyjádření zaznamenávaného objemu a prostoru.

Osnova

Teorie kresby, teorie čáry, Výrazové možnosti čáry v ploše.Možnosti čáry při budování jednoduchého prostoru zakřiveného.Možnosti čáry při budování jednoduchého prostoru pravoúhlého.Možnosti čáry při budování jednoduchého prostoru pravoúhléhoBudování prostoru dle předložených předmětů. / žulové kostky /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / žulové valouny /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / žulové valouny a kostky /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / dřevěné kostky /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / sestava dřevěných kostek /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / keramické střepy - zvětšení /.Teorie perspektivy a její odvození z daného půdorysu.Perspektivní kresba podle daného půdorysu. Vliv změny stanoviště na výsledný perspektivní obraz. Budování abstraktního prostoru kresbou podle vlastní představy.

Literatura

odborné architektonické časopisy (CS)Učební texty lektora

Požadavky

Nejsou nutné žádné specifické znalosti pro zvládnutí předmětu.Ku prospěchu věci slouží trvalý zálem o výtvarné umění, kulturu a kulturní dění všeobecně.Zkušenosti z předchozích cvičení v kresbě mohou urychlit progresi osvojování cílových znalostí.Duležitý je zájem o předmět, schopnost koncentrace, případně jistá míra výtvarného nadání.

Garant

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.