Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná tvorba - kresba II (FA-VT10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-VT10 - Výtvarná tvorba - kresba II, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení zvládnutí kresby jako prostředku k abstraktnímu budování objemů a prostorů viděných i hledaných.Prohloubení zvládnutí a pochopení čáry jako základního prostředku kresby.Prohloubení zvládnutí a pochopení proporcí a jejich vzájemných vztahů pro abstrakci zaznamenávaného objemu a prostoru.Prohloubení zvládnutí a pochopení funkce stínu pro vyjádření zaznamenávaného objemu a prostoru.Prohloubení zvládnutí a pochopení lineární perspektivy pro vyjádření zaznamenávaného objemu a prostoru.

Osnova

Budování prostoru dle předložených předmětů. / kost - jednoduchá (stehenní) /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / kost - složitá (pánevní) /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / kost - složitá (obratel) /.Budování prostoru dle předložených předmětů. / lebka - zvířecí /.Základní systematika vyučování kresby figury. / lebka /.Základní systematika vyučování kresby figury. / kostra /.Základní systematika vyučování kresby figury. / kostra /.Základní systematika vyučování kresby figury. / hlava - sádrový model /.Základní systematika vyučování kresby figury. / hlava - sádrový model /.Základní systematika vyučování kresby figury. / figura - sádrový model /.Základní systematika vyučování kresby figury. / figura - sádrový model /.Budování abstraktního prostoru kresbou podle vlastní představy.Budování abstraktního prostoru kresbou podle vlastní představy.

Literatura

Učební texty lektoraaktuální texty a otevřené přednášky

Požadavky

Nejsou nutné žádné specifické znalosti pro zvládnutí předmětu.Ku prospěchu věci slouží trvalý zálem o výtvarné umění, kulturu a kulturní dění všeobecně.Zkušenosti z předchozích cvičení v kresbě mohou urychlit progresi osvojování cílových znalostí.Duležitý je zájem o předmět, schopnost koncentrace, případně jistá míra výtvarného nadání.

Garant

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Aleš Navrátil, Ph.D.