Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní techniky II - 2D počítačová grafika (FA-VY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FA-VY2 - Výpočetní techniky II - 2D počítačová grafika, Fakulta architektury, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí postupů, které studentům umožní samostatně zpracovat 2D výkresovou dokumentaci architektonického návrhu.

Osnova

AutoCad 2013, uživatelské rozhraní, pracovní plocha, jednotky, souřadnice, měřítko.Práce s výkresem. Kreslení jednoduchých objektů, jednotky.Kreslení 2d objektů, nástroje pro přesné kreslení.Vlastnosti objektů, uspořádání informací v hladinách.Tvorba a použití bloků. Dynamické bloky.Bloky s atributy. Knihovny blokůŠrafovací vzory, šrafování. Textové styly, texty.Kótovací styly, kótování. Tabulky.Práce na projektu - 2D výkresová dokumentaceTvorba jednoduchého 3D modeluPráce na projektu - 3D modelRozvržení výkresu. Vykreslování a publikování výkresůZápočtový test

Literatura

Žára, J.; Beneš, B.; Felkel, P.: Moderní počítačová grafika, 1998 Computer Press, ISBN 80-7226-049-9 (CS)http://www.fce.vutbr.cz/studium/materialy/default.asp (CS)Manuály k AutoCAD 2015 (CS)

Požadavky

Studenti ovládají základní práci s PC, práce na internetu, základní znalosti z počítačové grafiky a pozemního stavitelství

Garant

RNDr. Hana Koutná, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Hana Koutná, Ph.D.