Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní stavitelství (3) (FAST-0H3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0H3 - Pozemní stavitelství (3), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních znalostí z oblasti konstrukcí zastřešení, obvodových stěn budov, oken, dveří a vrat v obvodových stěnách, oken ve střechách budov, osvojení si teoretických i funkčních souvislostí k získání potřebných dovedností a schopností pro navrhování

Osnova

1.Obalové konstrukce budovy – pojmy, terminologie, funkce, okrajové podmínky návrhu, základní konstrukční principy.2.Stěnový obvodový plášť – zásady řešení a materiálové varianty jednoplášťových homogenních konstrukcí. Konstrukční principy a varianty umístění tepelné izolace na vnější stěně s ohledem na tepelně technickou a vlhkostní problematiku. Technologie aplikace vnějšího zateplení provádění.3.Zásady řešení jednoplášťových sendvičových stěnových konstrukcí s vnějším (případně i vnitřním) zateplením. Materiály a technologie aplikace vnějšího zateplení (kotvení, lepení, povrchové úpravy).4.Zásady řešení dvouplášťových sendvičových stěnových konstrukcí s vnějším zateplením. Materiály a technologie aplikace vnějšího zateplení (kotvení).5.Lehké kovoplastické pláště – použití, konstrukční a materiálové typy, kotvení.6.Zastřešení budov – rozdělení střech, hlavní konstrukční součásti, způsoby jejich odvodnění.7.Krovy vaznicových soustav – rozdělení, tesařské spoje, základní typy plných vazeb.8.Krovy vaznicových soustav – řešení u valby, u štítu, konstrukce pultových střech9.Moderní hambálkové a prosté krokevní soustavy, základní typy nejpoužívanějších střešních krytin.10.Skladby střešních plášťů nad obyvatelnými podkrovími, střešní okna, klempířské konstrukce. 11.Ploché střechy dvouplášťové – konstrukční principy návrhu, materiálové varianty, specifika odvodnění.12.Ploché střechy jednoplášťové – konstrukční principy návrhu, specifika odvodnění, vrstvy střešního pláště.13.Materiálové varianty jednotlivých vrstev jednoplášťových plochých střech, konstrukční typy jednoplášťových střech (s klasickým uspořádáním, obrácené, kompaktní), klempířské konstrukce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti fyzikálně mechanických vlastností běžných stavebních materiálů, znalost fyziky, deskriptivní geometrie, znalosti a dobrá orientace v navrhování nosných stěn, stropů, schodišť, a konstrukcí podlah.

Garant

doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc.