Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Betonové mosty II(KON) (FAST-0L5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0L5 - Betonové mosty II(KON), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se navrhovat všechny typy betonových mostů pro přemostění různých překážek.Získat znalosti o základních způsobech výstavby mostů včetně jejich vlivu na statický návrh.Získat základní znalosti o návrhu speciálních druhů mostů a v některých speciálních podmínkách.

Osnova

1. Typy konstrukcí a postupy výstavby. Vliv předpětí.2. Modelování mostních konstrukcí.3. Analýza deskových a trámových mostů.4. Analýza komorových mostů.5. Metoda náhradního roštu.6. Typy konstrukcí pro nadjezdy, městské mosty, dálniční viadukty, mosty přes vodní toky a hluboká údolí. 7. Speciální problémy návrhu a provádění mostů betonovaných na pevné a posuvné skruži a letmo betonovaných.8. Speciální problémy návrhu a provádění mostů vysouvaných a prefabrikovaných. 9. Speciální problémy návrhu a provádění mostů segmentových a letmo montovaných.10. Analýza a speciální problémy návrhu a provádění obloukových mostů.11. Visuté a zavěšené mosty.12. Lávky pro pěší.13. Mosty stavěné na poddolovaném území. 14. Mosty navrhované v seizmických oblastech.

Literatura

Hambly, E. C.: Bridge Deck Behaviour. E&FN Spon, London 1991Liebenberg, A. C.: Concrete Bridge - Design and Construction. John Wiley and Sons, New York 1992Menn, C.: Stahlbetonbrücken. Springer-Verlag, Wien, New York 1986Hrdoušek, V., Krátký, J., Kukaň, V., Šrůma, V.: Betonové mosty - cvičení (část předpjatý beton). ČVUT, Praha 1996Janda, L., Kleisner, Z., Zvara, J.: Betonové mosty. SNTL, Praha 1988Klimeš, J., Zůda, K.: Betonové mosty II. SNTL, Praha 1969

Požadavky

navrhování pozemních komunikací, navrhování betonových konstrukcí, předpjatý beton, navrhování jednoduchých betonových mostů

Garant

prof. Ing. Jiří Stráský, DSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Stráský, DSc.