Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavba pozemních komunikací (FAST-0M4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0M4 - Stavba pozemních komunikací, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních informací o materiálech pro stavbu vozovek, jejich použití do jednotlivých konstrukčních vrstev, systému zkoušení, technologických postupech stavby a údržby vozovek a dimenzování netuhých a tuhých vozovek.

Osnova

1. Zeminy a zemní práce2. Zlepšování zemin3. Kamenivo a nestmelené vrstvy vozovek4. Hydraulicky stmelené a prolévané vrstvy vozovek5. Asfaltová pojiva6. Asfaltové směsi - vlastnosti a navrhování7. Asfaltové směsi - druhy 8. Asfaltové postřiky, nátěry a emulzní kalové zákryty9. Dlážděné vozovky, vozovky ze zámkových dlažeb. 10. Cementobetonové vozovky. 11. Navrhování vozovek - všeobecně12. Navrhování tuhých a netuhých vozovek13. Údržba a opravy vozovek, recyklace

Literatura

Varaus, M: Písemné podklady k přednáškám. ftp://student@147.229.19.137/Varaus/ Kaun, M., Luxemburk, F.: Pozemní komunikace 30. Kudrna, J., Varaus, M.: Technické podmínky TP170 – Navrhování pozemních komunikací. Shell Bitumen U.K. Ltd.: The Shell Bitumen Handbook.

Požadavky

Požadují se základní všeobecné znalosti o stavebních materiálech.

Garant

doc. Dr. Ing. Michal Varaus

Vyučující

doc. Dr. Ing. Michal Varaus