Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace a provádění žel. staveb (FAST-0N8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0N8 - Mechanizace a provádění žel. staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou stavby dopravní cesty, základů technologií traťových prací, mechanizace, měřících a diagnostických prostředků prostorové úpravy a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Stavba dopravní cesty, základy technologie traťových prací.2. Požadavky na konstrukci a parametry traťové mechanizace3. Drobná mechanizace pro práci s kolejnicemi, pražci, upevňovadly 4. Drobná mechanizace pro opravy geometrických parametrů koleje, ostatní drobná mechanizace. 5. Rozpad konstrukčního a geometrického uspořádání koleje, příčiny a způsob odstraňování. 6. Speciální vozidla pro dopravu osob a materiálu. 7. Mechanizace pro odstraňování sněhu a vegetace. 8. Stroje pro práci na železničním svršku,strojní čističky kolejového lože. 9. Automatické strojní podbíječky, stroje pro výměnu pražců, pluhy na úpravu kolejového lože. 10. Zhutňovače kolejového lože a dynamické stabilizátory. 11. Mechanizace pro svařování, broušení a reprofilaci kolejnic.12. Mechanizace pro práci na železničním spodku. 13. Měřící a diagnostické prostředky. Komplexní technologie prací.

Literatura

Kolektiv: Mechanizace prací v traťovém hospodářství. Plzeň 1972Škach, A.: Stroje pro traťové hospodářství. Praha 1993Vysloužil, J.: Cyklické opravy železničního svršku. Praha 1980

Požadavky

Konstrukční a geometrické uspořádání koleje železničních drah a její prostorová poloha.Projektování železničních tratí a členění a stavba železničního spodku.Konstrukce železničního svršku a kolejové konstrukce.

Garant

doc. Ing. Pavel Zvěřina, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Zvěřina, CSc.