Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přehrady (FAST-0R8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0R8 - Přehrady, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je navázat na znalosti z oboru přehrad získaných ve IV. ročníku studia. Po absolvování bude mít student přehled o soudobých postupech při řešení stability přehrad (s použitím národních norem) a při hodnocení jejich poruch, zejména porušení při přelití. Získá též přehled o rekonstrukcích a modernizacích hrází a funkčních objektů a projektu měření a pozorování na hotových přehradách.

Osnova

1. Zatížení přehrad, terminologie, zatěžovací stavy, mezní bezpečná hladina2.- 3. Matematické modelování účinků zatížení přehrad. Celková stabilita a lokální bezpečnost.4. - 5. Návrh přehrady z místních materiálů, zakládání a technologie provádění, stabilita, možné poruchy.6. - 7. Rekonstrukce a modernizace hrází a funkčních objektů, praktické příklady z přehrad Šance, Vír, Bystřička, Morávka, Znojmo. 8. Projekt měření a pozorování na hotových přehradách.9. Problematika hrází suchých nádrží.10.-12. Modelování porušení přehrad v důsledku jejich přelití, odolnost proti erozi.13. Porušení přehrad v důsledku vnitřní eroze.

Literatura

Broža a kol.: Přehrady. SNTL Praha 1987

Požadavky

Přehrady a využití vodní energie, Nádrže a vodohospodářské soustavy

Garant

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaromír Říha, CSc.