Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzduchotechnika a elektroinstalace (FAST-0T3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0T3 - Vzduchotechnika a elektroinstalace, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základy vzduchotechniky pro stavebnictví. Tvorba interního mikroklimatu budov vzduchotechnikou. Návrh a provoz základních vzduchotechnických systémů. Tepelná a akustická problematika vzduchotechniky. Základy elektroinstalací a umělého osvětlení budov. Hromosvody.

Osnova

1. Základní problematika tvorby interního mikroklimatu vzducho-technikou. Vybrané fyzikální jevy a vlhký vzduch. 2.Tepelně vlhkostní zátěž budov. 3. Proudění vzduchu v místnostech, distribuce vzduchu a její elementy. Přirozené větrání. 4. Systémy nuceného větrání a teplovzdušného vytápění. Strojovny vzduchotechniky. 5. Nízkotlaká klimatizace, systémy a jejich návrh. 6. Vysokotlaká klimatizace, systémy a návrh. 7. Chladivové systémy klimatizace. Recyklace tepla. 8. Útlum hluku a chvění, návrh tlumicích elementů. Základy průmyslové vzduchotechniky. 9. Aplikace vzduchotechnických systémů v občanských budovách. 10. Světelná technika a osvětlování. 11. Metody výpočtu osvětlenosti. Úvod do elektrotechniky. 12. Vnitřní elektrické silové rozvody. Elektrické přípojky a jejich návrh. 13.Ochrana před vnějším přepětím. Návrh hromosvodu.

Literatura

Arbeitskreis der Docenten fur Klimatecnik: Handbuch der Klimatechnik. Karlsruhe 1989Dvořáček K. a kol.: Elektroinstalace v bytové a občanské výstavbě I.II.. IN-EL Praha 1996Chyský J., Hemzal K.: Větrání a klimatizace. Praha 1993

Požadavky

Tepelná technika a akustika. Základy vytápění.

Garant

doc. Ing. Jiří Hirš, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Hirš, CSc.