Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy II (FAST-0U5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0U5 - Informační systémy II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na analýzu a návrh podnikových informačních systémů (IS). V kontextu využití internetových technologií jsou studenti seznámeni se současnými trendy v oblasti Internetu (typické služby, uživatelé, internetový trh, současné problémy praxe, otázky informační společnosti). V praktické části se studenti naučí pracovat v prostředí kancelářského databázového software MS Access.

Osnova

1. Základní pojmy databázové technologie, relační model dat.2. Konkrétní relační DB systém, databázové objekty, import a export dat, zobrazení a manipulace s daty.3. Definice struktury tabulky.4. Získávání informací z uložených dat - formulace dotazů.5. Jazyk SQL, jednoduchý příkaz SELECT.6.-7. Výběrové, souhrnné a křížové dotazy.8. Akční dotazy.9.-10. Definice vztahů mezi tabulkami, primární a cizí klíče. Dotazy na více tabulek.11. Definice tiskových sestav.12. Definice formulářů pro uživatelský přístup k datům.13. Příklad komplexního jednoduchého databázového systému.

Literatura

Kosek Jiří: HTML — tvorba dokonalých WWW stránek. Grada, publishing 1998Mikle Pavel: DHTML — Dynamické HTML. Unis publishing 1997

Požadavky

Základy informatiky, běžný kancelářský software typu MS Office

Garant

Ing. Miluše Kutínová

Vyučující

Ing. Miluše Kutínová