Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení staveb I (FAST-0V9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0V9 - Projektové řízení staveb I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání vědomostí o vývoji systémů managementu jakosti a o aktuálních normách upravujících jejich budování ve stavebních podnicích. Získání základních informací o systémech environmentálního managementu a managementu jakosti v projektovém řízení.

Osnova

1.Projekt, projekt výstavby, stavba jako předmět projektu výstavby 2.Průběh projektu výstavby 3.Projektové řízení-základní pojmy, techniky a nástroje 4.Strukturování a organizace projektu výstavby 5.Plánování a řízení průběhu projektu výstavby 6.Časové plánováni 7.Průběh zakázky ve stavební firmě 8.Výběrové řízení, smluvní zabezpečení zakázky 9.Výrobní proces realizace stavby 10.Modelování stavebních výrobních procesů a kloubení jeho částí 11.Staveništní provoz a návrh zařízení staveniště 12.Počítačová podpora a dostupný SW pro řízení zakázky 13.Bezpečnost práce a ochrana technických zařízení.Ochrana životního prostředí při výstavbě

Literatura

Bradenberger J, Ruosch E.: Projektmanagement im Bauwesen. Baufachverlag a.g. Zurich 1992Dolanský V, Měkota V, Němec V.: Projektové řízení staveb I. Grada Publishing 1996PMI standard comitee: A Guide to the Projectmanagement-Body of Knowledge. Projectmanagement Institute

Požadavky

Znalost základů podnikové ekonomiky se zaměřením na organizaci a řízení stavebního podniku a projektového řízení staveb.

Garant

Ing. Martin Nový, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Nový, CSc.