Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie stavebních procesů II (FAST-0W1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0W1 - Technologie stavebních procesů II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí o vybraných stavebních procesech, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, bilance zdrojů, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu, bezpečnost a ochranu životního prostředí v průběhu jejich realizace.

Osnova

Provádění zděných konstrukcí. Provádění zdiva cihelného a kamenného, zásady vazby zdiva, druhy vazeb. Zdivo z tvárnic Porotherm, zásady modulového členění a provádění. Druhy kamenného zdiva a zásady jeho vazbyRealizace dřevěných konstrukcí. Provádění krovů klasických a novodobých, konstrukce lepené a jejich montáž. Dřevostavby, zásady výroby a montážeMontáž ocelových konstrukcí. Výroba konstrukčních prvků, jejich doprava a skladování. Připravenost staveniště pro montáž, metody a postupy montážeTěžká montáž železobetonových prefabrikátů. Výroba, doprava a skladování prefabrikátů. Připravenost staveniště pro montáž, montážní postupy. Sledování kvality montážeSpeciální montážní procesy. Prostorová prefabrikace, zvedané stropy. princip, zásady výroby a realizace objektůZřizování obvodových a střešních plášťů budov. Montované pláště silikátové sendvičové a pláště kovoplastické - zásady montáže. Provádění skládaných krytinKlempířské práce a další práce pokrývačské. Výroba a montáž klempířských výrobků, plechové krytiny. Pokrývání plochých střech z pásů asfaltových a plastovýchStavební izolace. Provádění stavebních izolací proti tlakové vodě a zemní vlhkosti. Provádění tepelných, akustických a protiotřesových izolací a izolací proti radonuInstalační procesy. Vnitřní kanalizace, vodovody, plynovody, ústřední vytápění, vzduchotechnická zařízení a elektrické instalace, časové začlenění a zásady jejich prováděníMontáže otvorových výplní. Osazování truhlářských a zámečnických výrobků. Zasklívání na stavbách, zřizování konstrukcí ze sklobetonu a tvárnic CopillitÚprava povrchů stěn a stropů. Provádění vnitřních a venkovních omítek. Omítky tenkovrstvé, nástřiky, spárování. Tepelněizolační armované omítkyTechnologie prací obkladačských a dlaždických. Provádění obkladů vnitřních a vnějších, obklady velkoformátové na nosných roštech, obklady zdiva kamennými deskami. Provádění dlažeb klasických a hydroizolačních, postupy, tmely, spárováníProvádění podlah. Provádění mazanin a potěrů, klasických a samonivelačních. Kladení dřevěných podlah, lepení podlahových povrchů z plastů, zřizování podlah s litými syntetickými povlakyPráce malířské a natěračské Materiály a technologie nanášení. Tapetování stěn a stropů - pracovní postupy. Kompletace budov - osazování zařizovacích předmětů, upevňovací technika

Literatura

Juríček, I. a kol.: Technológia pozemných stavieb II.. ALFA Bratislava 1992Kočí, B. a kol.: Technologie pozemních staveb II.. FAST VUT Brno 1996Musil, F., Henková, S., Nováková, D.: Technologie pozemních staveb - návody do cvičení. FAST VUT Brno 1992

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, jejich konstrukcí a znalosti z navrhování technických zařízení budov.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.