Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný projekt (FAST-0W6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0W6 - Specializovaný projekt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí a praktických dovedností pro vypracování stavebně technologické studie a vybraných částí stavebně technologického projektu, nutného pro efektivní realizaci stavby.Rozbor hlavních technologických etap výstavby, základní koncepce staveništního provozu, vytvoření časového a finančního plánu stavby, hrubá bilance základních zdrojů.

Osnova

Současný stav technické přípravy stavebČlenění stavby na stavební objekty, jejich charakteristikaKoordinační situace stavby (stávající stav, nový stav, IS, legenda)Stavebnětechnologická studie (STS) - popis staveniště, metodika zpracování jednotlivých dokladů STS, předvýrobní a výrobní příprava stavbyHlavní technologické etapy výstavby - návrh řešeníZákladní koncepce staveništního provozuVolba jeřábu pro stavbu, zajištění staveništní dopravyVýpočet max. příkonu el.energie pro staveništní provoz, výpočet max.spotřeby vody pro ZSČasový a finanční plán stavby, výrobnost pracovníkůRozdělení finančních nákladů a pracovníků do hlavních technologických etapZPracování výkazu výměr pro řešenou stavbuTechnologický předpis pro uřčený technologická proces základní

Literatura

Jarský Č. Musil F. a kol: Technologie staveb I, Příprava a ralizace staveb. CERM Brno, 2003 2003LÍZAL P a kol.: Technologie stavebních procesů pozemních staveb, Úvod do technologie ,Hrubá spodní stavba. CERM,s.r.o., Brno 2003Makýš O., Makýš P: Projekt organizácie výstavby. STU Bratislava 2000MOTYČKA V., DOČKAL K., LÍZAL P., HRAZDIL V., MARŠÁL P.: Technologie staveb I, Technologie stavebních procesů, část 2,Hrubá vrchní stavba... CERM,s.r.o., Brno 2004MARŠÁL P.: Stavební stroje. CERM,s.r.o., Brno 2004

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, dopravních staveb a inženýrských sítí. Znalostí o provádění stavebních procesů, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu. Modelování technologické a časové struktury výrobního procesu stavby, výrobního prostoru a zdrojů potřebných k realizaci, s využitím výpočetní techniky. Plánování, optimalizace a řízení stavební výroby.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.