Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný projekt (FAST-0W8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-0W8 - Specializovaný projekt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí a praktických dovedností pro vypracování stavebně technologického projektu, nutného pro efektivní realizaci stavby.Získání znalostí k vypracování projektu zařízení staveniště, vypracování podrobného časového plánu stavby, bilance zdrojů, technologického předpisu, technické zprávy stavebně technologického projektu - vše pro konkrétní stavbu s využitím vhodného počítačového programu.

Osnova

Nutné požadavky na technologickou přípravu stavebVýrobní příprava stavby, metodika zpracování jednotlivých dokladů STPVýkres celkového ZS (v konceptu)Projekt stavby jeřábu (jeřábové dráhy, pojezdové plochy)u určeného objektuProjekt stavby určených objektů ZS,časový plán budování a likvidace ZStechnologický normál určeného objektu, časoprostorový graf v členení podle technologických etapKontrolní a zkušební plán stavbyPosouzení vhodnosti navržených mechanismů pro vertikální a horizontální přepravuVýkres ZS stavby pro hrubou stavbuEkonomické zhodnocení návrhu ZSZpracování vybraného TPSouhrnná technická zpráva k zadaným částem STP

Literatura

Stavební zákon č.50/76 Sb.,v platném znění. prováděcí vyhlášky ke stavebnímu zákonu v platném znění. Katalogy výrobců a dodavatelů. Stavební zákon, vyhláška 137/1998 Sb., platné ČSN. Výrobní katalogy výrobců a dodavatelů. Jarský Č: Automatizovaná příprava a řízení realizace staveb. Contec Kralupy 2000JARSKÝ,MUSIL,SVOBODA,LÍZAL,MOTYČKA,ČERNÝ,: Technologie pozemních staveb II-Příprava a realizace staveb.. CERM s.r.o. Brno 2003 2003

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, dopravních staveb a inženýrských sítí. Znalostí o provádění stavebních procesů, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu. Modelování technologické a časové struktury výrobního procesu stavby, výrobního prostoru a zdrojů potřebných k realizaci, s využitím výpočetní techniky. Plánování, optimalizace a řízení stavební výroby.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.