Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný projekt (FAST-1H7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-1H7 - Specializovaný projekt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zpracování kompletního projektu pro stavební povolení specializované stavby nebo průmyslové stavby, eventuelně jiných nebytových staveb, umístěné na konkrétním reálném stavebním pozemku. Seznámení s veškerými potřebnými dokumentacemi ke stavebnímu řízení a jejich zpracování. Řešení je individuální a je shodné se zadáním diplomové práce.Alternativou je zpracování podkladů – rešerže - k řešení teoretické práce v oblasti stavební fyziky, typologie, požární bezpečnosti, konstrukčních detailů apod. Rešerže budou obsahovat stávající dostupné poznatky v dané oblasti, čímž rozšíří vědomosti studenta v řešené problematice stavitelství.

Osnova

1. Obsah předmětu. Zadání studie.2. Příprava návrhu – získání podkladů ve formě situace reálného stavebního pozemku nebo lokality, případné zaměření pozemku včetně inženýrských sítí.3.-6. V případě rekonstrukce – provedení stavebně technického a stavebně historického průzkumu. Návrh rekonstrukce.U novostavby - objemový návrh objektu včetně osazení na stavební pozemek.7. Řešení napojení na inženýrské sítě a místní komunikace.8. Studie jednotlivých podlaží, řezy. Řešení základových konstrukcí včetně jejich zakreslení.9. Studie výkresů skladeb nebo tvaru stropů.10. Řešení zastřešení – studie, návrh skladeb.11. Výkresy pohledů.12. Kompletace studií a vytvoření průvodní zprávy.13. Odevzdání projektu.

Literatura

Stavební zákon + prováděcí vyhlášky. ČSN, DIN, ISO, EN. Firemní literatura a arch. časopisy.

Požadavky

Typologické zásady návrhu stavby, osazení objektu do terénu, základní technická řešení jednotlivých konstrukčních celků (základy, svislé a vodorovné konstrukce, schodiště, obvodové a střešní pláště, požadavky stavební fyziky, statické řešení konstrukcí, požární bezpečnost staveb.

Garant

doc. Ing. Jan Škramlik, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Škramlik, Ph.D.