Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný projekt (FAST-1H9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-1H9 - Specializovaný projekt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zpracování kompletního prováděcího projektu pro stavbu navrženou v rámci předmětu Specializovaný projekt (ZS) - specializované stavby. Součástí prováděcí dokumentace může být zpracování až dvou zvolených specializací z oblasti technických zařízení staveb, betonových a zděných konstrukcí, dřevěných a kovových konstrukcí nebo teorie řízení staveb – v rozsahu do 30% celku. Řešení je individuální a je shodné se zadáním diplomové práce.Alternativou je zpracování teoretické práce v oblasti stavební fyziky, typologie, požární bezpečnosti, konstrukčních detailů apod. Navazuje na již zpracované rešerže v dané problematice v předmětu Specializovaný projekt (ZS).

Osnova

1. Vypracování harmonogramu prováděcího projektu, osazení stavby do terénu, zadání specializací.2.-6. Zpracování jednotlivých půdorysů a řezů objektu, konzultace se specialisty, vypracování jednotlivých částí specializace v zadaném rozsahu.7. Výkres tvaru nebo sestavy dílců stropní konstrukce.8. Výkres základů včetně orientačního návrhu.9. Výkres krovu nebo ploché střechy.10. Detaily (min. 3). Pohledy s podrobným řešením povrchových úprav.11. Výpisy skladeb (podlah, střech, obvodových konstrukcí včetně tepelně technického a akustického posouzení), výpis prvků z jednoho podlaží.12. Technická zpráva, kompletace výkresů a specializací.13. Závěrečná kompletace, odevzdání.

Literatura

Stavební zákon + prováděcí vyhlášky. ČSN, DIN, ISO, EN. Firemní literatura a arch. časopisy.

Požadavky

Typologické zásady návrhu stavby, osazení objektu do terénu, základní technická řešení jednotlivých konstrukčních celků (základy, svislé a vodorovné konstrukce, schodiště, obvodové a střešní pláště, požadavky stavební fyziky, statické řešení konstrukcí, požární bezpečnost staveb).

Garant

doc. Ing. Jan Škramlik, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Škramlik, Ph.D.