Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kovové konstrukce I (FAST-1O2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-1O2 - Kovové konstrukce I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou tohoto kurzu a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Dispoziční řešení a zatížení 2. Halové konstrukce: Skladebné uspořádání,střešní konstrukce(střešní plášť, krokve)3. Vaznice prosté plnostěnné a příhradové; vaznice kloubové, spojité, vzpěrkové a zavěšené. 4. Vazníky plnostěnné a příhradové, střešní ztužidla. 5. Ložiska a doplňkové konstrukce.6. Systémy jeřábových drah v halových objektech.Jeřábové dráhy pro mostové jeřáby: zatížení, kolejnice, konstrukce větve jeřábové dráhy. 7. Dimenzování a konstrukční řešení hlavního a vodorovného výztužného nosníku jeřábovcé dráhy. Přenos brzdné síly mostového jeřábu do spodní stavby.8. Soustavy příčných vazeb halových konstrukcí.9. Řešení sloupové příčné vazby haly. Zásady navrhování plnostěnných a příhradových sloupů.10. Patky sloupů a systémy kotvení kovových konstrukcí.11. Prostorová tuhost halového systému. Příčné (větrové) ztužidlo, ztužení haly se všemi kyvnými sloupy.12. Konstrukce obvodových a vnitřních stěn halového objektu, dimenzování nadokenních a nadvratových překladů.13. Technologie výroby a provádění kovových konstrukcí. Montáž kovových konstrukcí, udržování, přestavby a zesilování kovových konstrukcí.

Literatura

Balio, G., Mazzolani, F.M.: Design of Steel Structures. E&FN Spon 1999Ferjenčík, P., Schun, J., Melcher, J. a kol.: Navrhovanie ocelových konštrukcií, 1. časť, 2. časť. ALFA Bratislava - SNTL Praha 1986Salmon, C.G., Johnson, J.E.: Steel Structures: Design and Behavior. Addison-Wesley Pub Co 1997Studnička, J.: Ocelové konstrukce. ČVUT v Praze 2002SCI-The Steel Construction Institute, Ascot, U.K.: ESDEP-European Steel Design Education Programme, CD ROM. ESDEP Society 2000

Požadavky

prvky kovových konstrukcí

Garant

prof. Ing. Jindřich Melcher, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Melcher, DrSc.