Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekultivace a revitalizace (FAST-1S2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-1S2 - Rekultivace a revitalizace, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní znalosti z ekologie krajiny, krajina přírodní a krajina kulturní, vliv lidské činnosti, rekultivace půd, způsoby rekultivace krajiny.Přehled o stavu revitalizace vodních toků v ČR, způsoby revitalizace, problémy.

Osnova

1. Úvod do ekologie krajiny. Názvosloví. Krajina přírodní2. Krajina kulturní3. Charakteristika území devastovaných těžbou4. Způsoby a fáze rekultivace 5. Rekultivace půd6. Biotechnická fáze rekultivace, 7. Rekultivace zemědělská, rekultivační osevní postupy. rostliny8. Rekultivace lesnická, vhodné dřeviny. Další způsoby rekultivací. 9. Podklady pro rekultivaci krajiny, územní systémy ekologické stability10. Úvod do revitalizace vodních toků, názvosloví, cíle, vývoj11. Trasa, koryto, materiál, objekty, jakost vody, vegetace 12. Hodnocení revitalizací, údržba, problémy13. Dotační programy pro ČR, příklady revitalizací z ČR i ze zahraničí.

Literatura

EHRLICH, P. a kol.: Metodické pokyny pro revitalizaci potoků. VÚMOP Praha 1996JŮVA, K. a kol.: Meliorační kultivace a rekultivace. SZN Praha 1984ŠTÝS, S. a kol.: Rekultivace území postižených těžbou nerostných surovin. ODUM, E.P.: Fundamentals of ecology (překl. do češ.). Academia Praha 1977ŠIMON, J. a kol.: Zpracování a zúrodňování půd. SZN Praha 1989

Požadavky

Hydrologie, Ochrana povodí, Chemie a technologie vody

Garant

doc. Ing. Helena Králová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Helena Králová, CSc.