Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mapování II (FAST-2E1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-2E1 - Mapování II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení studentů se základními terénními tvary a aplikace získaných znalostí v praxi při měření a tvorbě topografických map velkých měřítek.

Osnova

1.Historický vývoj topografických map2.Základní terénní tvary3.Vyjádření výškopisu v mapách velkých a středních měřítek4.Výškopis na mapách velkých měřítek.5.Výškopis na mapách středních měřítek.6.Tvorba odvozených map.7.Mapy středních měřítek - druhy.8.Mapy středních měřítek- nomenklatura, obsah. 9.Značkové klíče.10.Mapy středních měřítek v digitální formě (DMÚ, DMR, DETM) 11.ZABAGED12.Struktura připojených databází, vazby map na GIS.13.Účelové mapy středních měřítek v analogové a digitální formě.

Literatura

Kolektiv: Vyhláška 190/96 + návod. ČÚZK Praha 1996kolektiv: CATASTERS INSTRUCTION. Wien 1824Novotný F.: Rakouský katastr. Praha 1912Boguszak-Šlitr: Topografie. Praha 1962Pažourek,J., Reška,J.: Mapování – Návody ke cvičením. I. díl.. Ediční středisko VUT Brno 1990Pažourek,J., Reška,J.: Mapování. Nakladatelství VUT Brno 1992

Požadavky

nivelace, tachymetrie

Garant

Ing. Zdeněk Fišer

Vyučující

Ing. Zdeněk Fišer