Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská geodézie II (FAST-3E4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-3E4 - Inženýrská geodézie II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s normami a předpisy pro inženýrskou geodezii. Získání přehledu o úkolech geodezie při výstavbě inženýrských děl v jednotlivých oborech výstavby. Ovládnutí metodiky meření posunů a přetvoření stavebních objektů.

Osnova

1. Předpisy a normativy v inženýrské geodezii. Stavební zákon.2. Vytyčovací sítě.3. Geodezie při přípravě a projektování staveb.4. Geodetické práce v průběhu výstavby - pozemní stavitelství.5. Geodetické práce v průběhu výstavby - dopravní stavitelství.6. Vytyčování oblouků a přechodnic.7. Vytyčování a měření silnic a dálnic.8. Vytyčování a měření na železnicích.9. Geodezie ve vodní a letecké dopravě.10. Měření posunů a přetvoření stavebních objektů.

Literatura

Michalčák, O. a kol.: Inžinierska geodézia II. Alfa Bratislava 1990Mueller, W.: Ingenieurgeodäsie. VB Berlin 1984Richardus, P.: Project Surveying. A.A.Balkema Rotterdam 1984

Požadavky

Znalosti principů rozborů přesnosti. Znalosti principů geodetických měření.

Garant

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.