Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z matematiky 2 (FAST-5A5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5A5 - Seminář z matematiky 2, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Využití základů diferenciální geometrie v geodezii.

Osnova

1.- 3. Obálky soustavy křivek v rovině, obálky soustavy ploch. 4.- 5. Styk křivek a ploch k-tého řádu. 6.- 8. Gauss - Codazziovy rovnice. Geodetické křivky, jejich vlastnosti. 9.- 10. Vnitřní geometrie plochy. Konformní a isometrické zobrazení ploch. Minimální plochy, přímkové plochy.

Literatura

DIRK.J.STRUIK: Lectures on classical differential geometry. Addison - Wesley publishing Massachutes USA 1961ERWIN KREYSZIG: Differential geometry. Akademische Verlagsgesellschaft, Leipzig 1957FINIKOV S. P.: Diferencialnaja geometrija. Moskva 1961

Požadavky

Schopnost počítat s maticemi, umět provádět elementární úpravy a vyčíslení determinantů, umět řešit soustavy lineárních algebraických rovnic, znát Gaussovu eliminační metodu řešení soustav.Znát základy analytická geometrie v prostoru (skalární, vektorový a smíšený součin vektorů, afinní a metrické úlohy pro lineární útvary v E3). Ovládat elementární pojmy teorie funkcí jedné reálné proměnné a více reálných proměnných (derivace, parciální derivace, limita a spojitost, grafy fukcí).

Garant

doc. RNDr. Václav Tryhuk, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Václav Tryhuk, CSc.