Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodní hospodářství průmyslu (FAST-5C1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5C1 - Vodní hospodářství průmyslu, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

charakteristika vodního hospodářství průmyslových závodů, voda v energetice, zdroje a procesy čištění odpadních vod v průmyslu

Osnova

1. Hlavní charakteristika vodního hospodářství v průmyslových závodech. 2. Průmyslové vodohospodářské systémy.3. Chladící a napájecí vody - požadavky na kvalitu a metody jejich úpravy. Voda a vodní pára v energetických zařízeních. 4. Metody úpravy přídavné vody do energetických zařízení. 5. Odpadní vody potravinářské.6. Odpadní vody z textilního průmyslu.7. Odpadní vody z kožedělného průmyslu.8. Odpadní vody z povrchové úpravy kovů.9. Odpadní vody z výroby papíru a celulózy.10. Odpadní vody z hutí.11. Odpadní vody z tepelného zpracování uhlí12. Odpadní vody ze zpracování ropy. Odpadní vody důlní.13. Technologie čištění průmyslových odpadních vod podle jejich kvality a podle požadavků na kvalitu vyčištěné vody.

Literatura

Žáček, L.: Chemické a technologické procesy úpravy vod,. NOEL 2000 2002

Požadavky

Základní znalosti anorganické a organické chemie a technologie vody v rozsahu předmětu Chemie a technologie vody.

Garant

prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc.