Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení katastru nemovitostí(1) (FAST-5E2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5E2 - Vedení katastru nemovitostí(1), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student má za cíl vytvořit složité případy geometrických plánů a vytyčování hranic pozemků. Je seznámen s problematikou změn a oprav obsahu katastru nemovitostí.

Osnova

1.Vytyčování hranic pozemků.2.Opravy chyb v katastru nemovitostí.3.Pozemkové úpravy.4.Identifikace parcel.5.Ověřování a potvrzování geometrických plánů.6.Poskytování informací z katastru nemovitostí.7.Digitální katastrální mapa (DKM) a katastrální mapa digitalizovaná (KM-D).8.Právní problematika zapisování a vedení právních vztahů k nemovitostem.9.Zákonné úpravy související s katastrem nemovitostí.10.Informační systém katastru nemovitostí (ISKN).11.Složitý geometrický plán.12. Soudní znalectví a katastr nemovitostí13. Zeměměřické činnosti pro účely katastru nemovitostí

Literatura

Bumba, J.: Geometrický plán. LINDE Praha, a.s. 1999Kuba, B., Olivová, K.: Katastr nemovitostí po novele. LINDE Praha, a.s. 1998Olivová, K., Kuba, B., Vávrová, M.: Byty a katastr nemovitostí. LINDE Praha, a.s. 1997

Požadavky

Schopnost měřit pro potřeby složitých případů katastru nemovitostí. Znalost tvorby složitých geometrických plánů. Znalost základní manipulace s informačním systémem katastru nemovitostí.

Garant

Ing. Stanislav Kutálek, CSc.

Vyučující

Ing. Stanislav Kutálek, CSc.