Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový seminář (KNE 1) (FAST-5E4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5E4 - Oborový seminář (KNE 1), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Formou referátů, oponentních vystoupení a diskuse má být docíleno spojení a prohloubení poznatků získaných v základních předmětech geodetického a kartografického studia. Předmět je zaměřen na hlavní geodetické práce a na aplikace v IG a KN. Důraz je kladen na současnou technickou úroveň zeměměřických prací a na samostatnou práci studentů.

Osnova

Časově je předmět přibližně rozdělen do čtyř třítýdenních bloků. Každý seminář se skládá ze čtyř referátů, několika oponentních vystoupení a z řízené diskuse.

Literatura

Smith, J.R.: Introduction to Geodesy. The History and Concepts of Modern. John Wiley and SONS, Ing. New York 1996Strang, G., Borre, K.: Linear Algebra, Geodesy and GPS. Wellesley – Cambridge Press, USA 1997Wolf, P.R., Chilani, Ch. D.: Adjustment Computations Statistics and Least Squares in Surv. John Wiley and SONS.Ing., New York 1996Böhm., J., Radouch, V., Hampacher, M.: Teorie chyb a vyrovnávací počet. GKP Praha, 1980, Kartografie Praha 1982Kolektiv autorů: Geodetické referenční systémy v ČR. VÚGTK a VZÚ Praha 1998Nevosád, Z., Soukup, F., Vitásek, J.: Geodézie II. VUTIUM Brno 1999

Požadavky

Schopnost kompilace dat do jednoho článku

Garant

prof. Ing. Zdeněk Nevosád, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Nevosád, DrSc.