Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané stati z adaptací a sanací budov (FAST-5H7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5H7 - Vybrané stati z adaptací a sanací budov, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Příčiny vlhnutí zdiva,měření vlhkosti stavebních konstrukcí,zpracování stavebně-vlhkostního průzkumu,aplikace metod dodatečného snižování vlhkosti,působení biologických škůdců na stavební konstrukce,návrh a realizace opatření proti pronikání radonu do objektu,dodatečné kotvení stavebních konstrukcí,ochrana stavebních materiálů před korozí,zásady pro bourání staveb nebo jejich částí.

Osnova

1. Teoretické poznatky potřebné pro sanace stavebních konstrukcí2. Transport vlhkosti ve stavebních materiálech a konstrukcích3. Metody měření vlhkosti stavebních konstrukcí4. Vlhkostní průzkumy objektů5. Mechanické sanační metody6. Chemické metody sanace vlhkého zdiva7. Elektrofyzikální metody,metody stavebních opatření,sanační omítky8. Ochrana staveb proti biotickým škůdcům9. Ochrana rekonstruovaných objektů před působením radonu10.Rekonstrukce příček a podhledů11.Renovace a rekonstrukce komínů12.Poruchy panelových konstrukcí13.Dodatečné kotvení stavebních prvků a konstrukcí

Literatura

Kuplík, Havel, Škála, Bukovský: Rekonstrukce. Stavební Centrum Brno 1999Vlček a kol.: Poruchy a rekonstrukce. FAST VUT Brno 1998Vlček a kol.: Projektování rekonstrukcí. FAST VUT Brno 1996

Požadavky

Fyzikální jevy související s transportem vody ve stavebních konstrukcích,mechanická odolnost a stabilita stavebních konstrukcí,teorie konstrukcí pozemních staveb,zakreslování stavebních konstrukcí.

Garant

Ing. Petr Beneš, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Beneš, CSc.