Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z řízení jakosti konstrukcí I (FAST-5I3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5I3 - Vybrané statě z řízení jakosti konstrukcí I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnosti a dovednosti z oblasti řízení a posuzování kvality vybraných technologických procesů a jejich výsledných produktů - konstrukcí v podmínkách stavebních podniků,základní dovednosti a znalosti pro funkce interního auditora kvality nebo konzultanta pro oblast řízení kvality.Technologie a konstrukce jsou vybírány tak, aby v maximální míře přispěly zvoleným tématům diplomových prací.

Osnova

1. Mezinárodní spolupráce národních akreditačních orgánů2. Právní a regulativní aspekty jakosti3. Nejčastější systémy managementu jakosti4. Způsobilost zkušebních a kalibračních laboratoří5. Metrologie, nejistoty měření, prezentace a zpracování výsledků laboratorních analýz6. Kontrola kvality konstrukcí - zemní práce7. Kontrola kvality konstrukcí - zakládání8. Kontrola kvality konstrukcí - monolity (1)9. Kontrola kvality konstrukcí - monility (2)10. Kontrola kvality konstrukcí - zděné konstrukce11. Kontrola kvality konstrukcí - vybrané technologie12. Vedení záznamů, vyhodnocení kontrol, systémový přístup ke kvalitě13. Analýza údajů, opatření k nápravě, preventivní opatření

Literatura

Vymazal T.: Jakost ve stavebnictví. CERM Brno 2003

Požadavky

Základní znalosti o metodách stavebního zkušebnictví, základní znalosti popisné statistiky, základní přehled o možnostech kontroly kvality.

Garant

doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D.