Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály pro rekonstrukci staveb a dílce (FAST-5I7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5I7 - Materiály pro rekonstrukci staveb a dílce, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přehled o nových materiálech, používaných v současné stavební praxi a k rekonstrukčním činnostem na budovách a konstrukcích, seznámení studentů s některými progresivními technologiemi rekonstrukce opotřebovaných částí či celých konstrukc, dovednosti správného výběru, optimalizace a použití konstrukčních materiálů, event. rekonstrukčních postupů.

Osnova

1. Makromolekulární látky2. Historie stavebních materiálů3. Vlivy prostředí na vznik závad4. Kompozitní materiály5. Druhy betonů6. Polymerbetony7. Polymercementové betony8. Různé technologie impregnace9. Opravy tmelených konstrukcí10. Opravy dřevěných konstrukcí11. Nátěry a jejich údržba12. Lepení materiálů a konstrukcí13. exkurse na rekonstruovaný objekt, exkurse v probíhající rekonstrukci

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Schopnosti kombinovaného využití znalostí přírodovědných oborů (fyzika, chemie, matematika) na středoškolské úrovni, schopnosti využití znalostí předmětů Stavební materiály a Stavební mechanika, znalost statistiky – metodika výběru a optimalizace.V případě, že se jedná o předmět přednášený v anglickém jazyce, vyžaduje se středně pokročilá znalost anglického jazyka v psané i mluvené podobě.

Garant

Ing. Jan Koukal, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Koukal, CSc.